Broumovský guláš Uršuly Klukové
Datum: 19.10.2011

„Miluji tradiční českou kuchyni, proto v té mé nesmí chybět kvalitní škvařené sádlo Brick, bez kterého se poctivý guláš prostě neobejde.“
Ingredience:
½ kg hovězího masa, cibule, sádlo Brick, rajský protlak, mrkev, brambory, sladká paprika, česnek, petrželka
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího masa, lžíci rajského protlaku a po chvíli také mrkev. Vše společně restujeme a poté zalijeme ½ l vody. Přidáme brambory nakrájené na kostky a guláš dusíme do změknutí. Můžeme zahustit trochou chleba. Nakonec bohatě posypeme petrželkou.
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť přeje Uršula Kluková
foto: archiv redakce