Recepty na nepečené cukroví

Stačí vyndat váhu a postavit se k troubě. Jenže – ne všechny ženy rády pečou. Pokud mezi ně patříte, nabízejí se vám dvě možnosti, jak pečení sladkého cukroví obejít. Některé pochoutky si můžete koupit již hotové, známe však sladké dobroty, které pečení nevyžadují. Existuje tedy celá řada receptů, které uspokojí chuť na sladké i těch největších mlsounů. Zkuste si vybrat.
Banánové tiramisu
2 žloutky, 4 lžíce cukru krupice, 200 g mascarpone, 3 - 4 banány, 1 šálek již připraveného neslazeného kakaa (2 lžičky kakaa rozpuštěné v 1 šálku mléka), piškoty (nejlepší jsou dlouhé, ale lze použít i dětské), kakao (mleté oříšky) na posypání, 1 vanilkový cukr
Žloutky utřeme s krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme mascarpone a utřeme. Šlehačku ušleháme a smícháme s utřeným krémem. Dno dortové formy vyskládáme piškoty, které pokapeme kakaem. Potřeme 1/3 krému, na který položíme kolečka banánů. Následuje opět vrstva piškotů, které pokapeme kakaem. Potřeme druhou třetinou krému a poklademe kolečky banánů. Ty potřeme zbývajícím krémem a posypeme kakaovým práškem nebo strouhanými oříšky. Tiramisu uložíme do ledničky nejlépe do druhého dne. Dle chuti a fantazie můžete přizdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem, oříšky, čokoládou a podobně.
Oplatkové komínky
1 balíček oplatkových trubiček, 2 balíčky máslových sušenek
náplň:
100 g pískového cukru, 2 lžíce jahodové nebo malinové marmelády, 30 g loupaných mletých mandlí, 6 ks nugátových bonbónů nakrájených na kostičky, 2 lžíce malcaa, 2 bílky
Čerstvé bílky šleháme s cukrem ve vodní lázni, až zhoustnou, přidáme zavařeninu a šleháme do vychladnutí. Nakonec lehce vmícháme nakrájené bonbóny, malcao a mandle. Trubičky rozkrájíme, každou asi na dva až tři kusy, kousek trubičky postavíme na sušenku a naplníme jej připraveným krémem tak, aby se krém trubičky k sušence přilepil. Hotové můžeme namáčet v čokoládové polevě.
Kaštánky
100 g mletých ořechů kešu, 60 g práškového cukru, 1 malý bílek, šťáva z 1/2 citrónu
Těsto vypracujeme v misce a lžičkou z něho tvoříme hromádky. Necháme je na vzduchu oschnout. Asi za dva dny napíchneme hrudku na jehlici, namočíme z větší části do čokolády a vložíme do papírového košíčku.
Mozartovy kuličky
150 g mletých ořechů, 150 g práškového cukru, 100 g nugátových bonbónů, 2 bílky
Z ořechů a bílků uděláme těsto, kterým obalujeme kousky nugátových bonbonů. Tvoříme kuličky, napichujeme je na jehlici, namáčíme v čokoládové polevě a necháme zaschnout na oplatce.
Čokoládový salám s nugetou
1 kelímek arašídové nugety, 1 lžíce marmelády, 1 balíček kandovaného ovoce (100 g), 50 g ořechů nebo mandlí, 50 g rozinek, 2 lžíce piškotových drobků, lžíce instantního kakaa, rum
Do arašídové nugety vmícháme marmeládu, drobně nakrájené kandované ovoce, hrozinky, jádra ořechů nebo loupané mandle a piškotové drobečky zvlhčené rumem. Z hmoty utvoříme váleček ve tvaru salámu, zabalíme do papíru a dáme ztuhnout. Salám nakonec obalíme v instantním kakau a nakrájíme na tenké plátky.
Koule v čokoládě
200 g dětských piškotů, 150 g másla, 3 vejce, strouhaný kokos
čokoláda:
120 g 100% tuku, 120 g cukru moučka, 30 g kakaa, 1 lžíce solamylu
Piškoty rozválíme a přidáme trochu rumu. Z bílků ušleháme sníh, žloutky, cukr a máslo utřeme. Vše zpracujeme v těsto, ze kterého děláme koule. Ty obalíme v čokoládě a následně v kokosu.
Kokosové kuličky
100 g kokosu, 100 g moučkového cukru, 80 g másla, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citrónové šťávy
Z uvedených přísad rychle zpracujeme těsto, ze kterého uděláme kuličky. Ty obalíme v čistém kakau a po proschnutí dáváme do papírových košíčků.